top of page
  • Foto van schrijverAnneleen Baetens

Mallorca

Bijgewerkt op: 27 sep. 2021

De herfstvakantie komt er weer aan, we hebben een weekje vrij dus pakken we onze tas in en trekken erop uit. Off to Mallorca!



Mallorca is een prachtig en veelzijdig eiland in de Middellandse Zee. Het is het grootste eiland van de Balearen en je vindt er voor ieder wat wils: prachtige stranden, sfeervolle bergdorpjes, indrukwekkende natuur, een gezellige hoofdstad en heerlijk eten.


Klimaat

Het klimaat Mallorca kent tijdens de herfstvakantie prima vooruitzichten; 22°C overdag en ’s nachts 14°C. De zon schijnt 6 uur per dag, de kans op neerslag wordt wel iets groter. De temperatuur van het zeewater is met 22°C nog altijd zeer aangenaam.


Hotel Caballero ****



Reis met ons mee naar Playa de Palma, een van de beroemdste plaatsen op het eiland, ongeveer 8 kilometer ten zuiden van Palma de Mallorca. Op het strand, dat zich slechts op twee minuten wandelen bevindt, zien we kleine hutjes met restaurants, snacks en douches, winkels, cafés en clubs!


Dit elegante hotel is in 2017 gerenoveerd en laat ons genieten van eersteklas faciliteiten en comfort voor een aangenaam verblijf onder de Balearische zon.


We genieten van een vakantie zonder zorgen dankzij een verblijf op basis van halfpension (exclusief drankjes). We bezoeken het restaurant voor het ontbijt en genieten van mediterrane gerechten voor het diner, die in buffetvorm worden geserveerd. Voor de afwisseling worden regelmatig thema-avonden georganiseerd. Aan het eind van de dag kunnen we in de bar/lounge vertoeven.


Vervoer

#1 Vlucht

Ryanair

30/10/21 Charleroi 16.35 - Mallorca 18.40 (1.55)

04/11/21 Mallorca 16.40 - Charleroi 19.00 (2.20)

1 ruimbagage van 20kg per koppel

1 handbagage per persoon


#2 Huurwagen

Goldcar

Type Nissan Juke (of vergelijkbaar)

5 personen 5-deurs Handgeschakeld Vol tot vol

30/10/21 tot 04/11/21


Praktisch

Reisgezelschap 5 personen

5 nachten / 6 dagen 30 oktober - 4 november 2021

Verblijf in half pension 223€ per persoon

Vlucht inclusief stoelreservatie en bagage 200€ per persoon

Huurwagen 20€ per persoon

Totaal 494€ per persoon

Toeslag single 109€




Wat te doen op Mallorca


#1 Bezoek het prachtige bergdorpje Valldemossa

Valldemossa is zonder twijfel het mooiste en meest sfeervolle dorp van Mallorca. Het dorp ligt middenin de groene heuvels van het Serra de Tramuntana gebergte, op ongeveer een half uurtje ten noorden van de hoofdstad Palma. Het voelt hier echt nog als het authentieke Mallorca: smalle en sfeervolle straatjes vol huisjes van natuursteen, overal kleurrijke planten en mooie details en pleinen vol gezellige restaurantjes. En dit dorpje staat ook nog eens op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Kijk mee wat er te zien en doen is in het mooie Valldemossa!


#2 Maak een roadtrip over Cap de Formentor Het gebied Cap de Formentor ligt in het noorden van Mallorca, op het uiteinde van het schiereiland Formentor. Dit schiereiland is onderdeel van de bergketen Serra de Tramuntana, die de gehele noordwestkust van Mallorca beslaat. Het landschap van deze kaap is adembenemend mooi en de hoge rotsen in de zee zijn enorm indrukwekkend. Lees hier al onze tips voor een bezoek aan Cap de Formentor op Mallorca.

#3 Bezoek de sfeervolle hoofdstad Palma de Mallorca Natuurlijk mag je een bezoekje aan de hoofdstad Palma de Mallorca niet overslaan wanneer je op Mallorca bent. De belangrijkste bezienswaardigheid van Palma is de schitterende kathedraal La Seu. Deze immense kathedraal is maar liefst 121 meter lang en 55 meter breed. Ook de binnenkant van de kathedraal is erg indrukwekkend. Een andere plek die je niet mag overslaan is de Mercat de Santa Catalina, een geweldige markthal vol Mallorcaanse lekkernijen.


Ook het Mallorcaanse Alcazar mag niet ontbreken, de Palacio de la Almudaina. La Almudaina is van oorsprong een Arabisch fort dat gebouwd werd na de Arabische verovering van Mallorca. Aan het begin van de 14de eeuw werd het opgeëist door de kroon en werd het zo een officiële residentie van de koninklijke familie. Om de Arabische invloed wat weg te werken werd het onder Jacobus II omgebouwd naar een gotische stijl, maar toch blijven er nog heel wat elementen van de oorspronkelijke islamitische architectuur aanwezig. Denk maar bijvoorbeeld aan de indrukwekkende Moorse bogen op de voorgevel. Binnenin het paleis is er een binnentuin met prachtige palmbomen.


#4 Geniet van de uitzichten in Parc Natural de Mondragó Parc Natural de Mondragó is een schitterend natuurpark aan de zuid-oostkust van Mallorca. Je vindt hier drie van de mooiste stranden van Mallorca, die volledig omgeven worden door pijnbomen. Daarnaast zijn er een aantal korte wandelroutes uitgestippeld door het park, waarbij je onderweg op verschillende plekken een prachtig uitzicht hebt over de kust en het azuurblauwe water. Het Mondragó natuurpark is daardoor zowel geschikt voor wandel- als strandliefhebbers. Bekijk alle tips voor een bezoek aan met Mondragó natuurpark. #5 Bezoek de indrukwekkende grotten van Drach De grotten van Drach, of Cuevas del Drach, is een verzameling van vier grotten in het oosten van Mallorca. Deze vier grotten staan allemaal met elkaar in verbinding en het grottenstelsel is in totaal ruim 4 kilometer lang. De belangrijkste bezienswaardigheid in de Drach Caves is het Martel Lake, het grootste ondergrondse meer van Europa. Dit meer is maar liefst 115 bij 30 meter groot. De grotten van Drach zijn alleen te bezoeken met een begeleide tour. Deze tour duurt ongeveer een uur en de route is zo’n 1200 meter lang. Onderweg krijg je een goed beeld van het indrukwekkende grottenstelsel. Aan het einde van de tour kun je ook nog genieten van een klassiek concert, waarbij de muzikanten op een gondel over het ondergrondse meer varen.


#6 Ontdek de sfeervolle haven van Cala Figuera

Het vissersdorpje Cala Figuera is prachtig gelegen tussen de rotswanden vol pijnbomen en vijgenbomen. De witte huisjes met hun kenmerkende groene luiken zorgen voor een prachtig plaatje. Veel vissershuisjes hebben ook een terras dat uitkomt op de waterkant, waar ze hun boten kunnen aanleggen. Deze sfeervolle haven is zeker een bezoekje waard. Niet in de laatste plaats omdat je er ook heerlijke verse gevangen vis kunt eten.

#7 Proef de lokale Ensaimadas In vrijwel alle bakkerijen op Mallorca vind je de populaire ensaimadas. Deze zoete en luchtige broodjes in de vorm van een slakkenhuis zijn een typisch Mallorcaanse lekkernij. De eerste ensaimadas werden al in de 17e eeuw gemaakt. Ze worden in Mallorca vaak gegeten als ontbijt, maar ze zijn ook heerlijk als tussendoortje. De beste ensaimadas van Mallorca vind je in de authentieke bakkerijen van Horno Santo Christo. Deze bakkerij heeft verschillende vestigingen, waaronder een op het vliegveld van Mallorca, zodat je ook wat ensaimadas mee naar huis kunt nemen.

#8 Relax in de prachtige baaien bij Cala D’Or In het oosten van Mallorca vind je de meest sfeervolle baaitjes van het eiland, vooral rondom het plaatsje Cala D’Or. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Cala Esmeralda of Cala Ferrera. Ook Cala Santanyí is prachtig, maar vaak wel wat drukker.


#9 Maak een wandeling om de bergmeren in het binnenland

Eén van de grootste verrassingen qua natuur op Mallorca zijn de twee prachtige stuwmeren in het binnenland. Het eerste meer, Embassament de Cúber, ligt op een uurtje rijden van de hoofdstad Palma de Mallorca en 7 minuten verderop vind je het meer Gorg Blau. Beide meren zijn schitterend: helderblauw water omgeven door enorme bergen, talloze bomen en veel groen. Zowel rondom het meer als in de omliggende bergen vind je verschillende mooie wandelroutes.

#10 Proef het lekkerste sinaasappelsap in Sóller Het plaatsje Sóller ligt in het binnenland van Mallorca, op een klein half uurtje rijden van de hoofdstad Palma de Mallorca. Dit gezellige en authentieke plaatsje ligt volledig tussen de sinaasappelboomgaarden. Strijk daarom neer op één van de gezellige terrassen aan het plein bij de kerk en geniet van het beste sinaasappelsap van Mallorca. Je kunt een bezoek aan Sóller ook goed combineren met de bijbehorende havenplaats Port de Sóller. Port de Sóller is vanuit Sóller met een historisch houten treintje te bereiken en je kunt hier heerlijk wandelen langs de boulevard.

#11 Bewonder het uitzicht bij Es Pontas Es Pontas is een enorme rots in de zee in de vorm van een brug. Deze natuurlijke brug is ruim 20 meter hoog en enorm indrukwekkend om te zien. Op de foto krijg je eigenlijk geen goed beeld van hoe gigantisch de rots daadwerkelijk is. Je vindt de brug tussen Cala Santanyí en Cala Llombards. Het uitzichtpunt kun je bereiken via een kort wandelpad. Vanaf dit uitzichtpunt heb je niet alleen een mooi uitzicht op Es Pontas zelf, maar ook op de prachtige omgeving vol hoge kliffen en helder azuurblauw water. Er is ook een fijne picknickplaats en als je vroeg gaat, heb je dit mooie plekje helemaal voor jezelf. #12 Wandel of fiets door het prachtige Parc Natural de s’Albufera de Mallorca Parc Natural de s’Albufera de Mallorca is het grootste moeras van de Balearen. Je vindt deze lagune tussen Alcúdia en Can Picafort. Het is een oase van rust en de natuur is hier heel bijzonder en totaal anders dan op de rest van het eiland. In dit park vind je namelijk vooral vijvers en moerassen, omgeven door weelderige begroeiing. Het gebied is ook een populaire broedplaats voor vogels. Er leven maar liefst 200 verschillende vogelsoorten in dit natuurpark van Albufera. Om deze vogels te spotten, kun je het park het beste vroeg in de ochtend bezoeken. Je kunt Parc Natural de s’Albufera de Mallorca zowel te voet als op de fiets verkennen. #13 Ontdek de groene bergen bij Deia Tussen de sfeervolle plaatsjes Valldemossa en Sóller vind je verschillende wandelroutes door de groene bergen. Onderweg wandel je langs uitgestrekte olijf-en wijngaarden. Ook met de auto kun je een fantastische route door de bergen afleggen. Onderweg rijd je dwars door het sfeervolle bergdorpje Deià. Stop ook zeker even bij het bijzondere witte tempeltje van Son Marroig voor een geweldig uitzicht op de kust. Echt een prachtig groen stukje Mallorca!

#14 Relax op het langgerekte stranden van Es Trenc of Playa de Muro Eerder noemde ik al de sfeervolle baaitjes in het oosten van Mallorca, maar naast deze baaien zijn er ook een aantal langgerekte stranden te vinden op Mallorca. Eén van de meest populaire stranden is Es Trenc aan de zuidkust van het eiland. Het zandstrand is ruim 2 kilometer lang en wordt vaak vergeleken met de stranden van de Caraïben vanwege het parelwitte zand en het heldere water. Ook in het noordoosten vind je een strand dat veel weg heeft van de stranden op de Caraïben: het prachtige Playa de Muro. Dit strand is ruim 6 kilometer lang en loopt in het noorden over in de strand van Alcúdia. Het ligt heerlijk beschut tussen de duinen. Ook is er een grote pier. Door het ondiepe water zijn beide stranden ook heel geschikt voor kinderen. #15 luchtballonvaart met zonsopkomst of zonsondergang Wil je iets heel speciaals doen tijdens je vakantie op Mallorca of je medereiziger(s) verrassen? Denk dan eens aan een luchtballonvaart. Er zijn speciale luchtballonvaarten te boeken rond zonsopkomst of zonsondergang, waardoor je Mallorca op haar allermooist kunt ontdekken. Deze luchtballonvaarten zijn inclusief een toast met cava en foto’s en video’s van de vlucht. #16 Zwem in een unieke zeegrot De Cova des Coloms is één van de weinige zeegrotten op Mallorca waarin je daadwerkelijk kunt zwemmen. De grot heeft wat weg van de bekende cenotes in Mexico. Je vindt de verborgen grot Cova des Coloms aan de kust van Cala Romantica. Vanuit hier moet je nog zo’n 300 meter zwemmen en vervolgens een klein stukje onder water totdat je je in deze magische grot bevindt. Na het zwemmen in de grot, leid een ervaren gids je rond in het doolhof van ondergrondse gangen en meren. Echt een unieke ervaring!

#17 Canyoning in de Muntanya Canyon In het noorden van Mallorca ligt de Muntanya Canyon. De Torrente de Muntanya, een rivier die in de buurt van Pollença stroomt, heeft door de eeuwen heen deze unieke kloof gecreëerd, die zich perfect leent voor canyoning. Deze Muntanya Canyon is een perfecte kloof voor beginners die nog weinig tot geen ervaring hebben met canyoning. Je kunt hier heel goed wandelen, zwemmen en abseilen. De kloof is prachtig omgeven door kalkstenen en de erosie van de stenen heeft ervoor gezorgd dat er een soort van trappen zijn ontstaan om af te dalen.

#18 Boottocht langs de kust Vanuit vrijwel het hele eiland is het mogelijk om een mooie boottocht langs de kust te maken. Het is heerlijk om een dagje op het water te zijn en de prachtige kustlijn en sfeervolle baaitjes van Mallorca te ontdekken. Veel boottochten combineren een paar uur varen met een maaltijd aan boord of op een strand. Ook is er vaak voldoende tijd om te zwemmen, snorkelen of zelfs kajakken. Vanaf de oostkust van Mallorca vaart ook een unieke boot met een glazen bodem.

#19 Paardrijden

Een andere manier om de natuurlijke landschappen van Mallorce te verkennen, is door te gaan paardrijden. Of je nu ervaring hebt of niet, het eiland biedt een groot aantal paden om van te genieten. Elke tijd van het jaar is er goed voor. Je hoeft alleen maar de plaats en de beschikbaarheid van paarden te plannen.

De Mallorcaanse stad Alcudia staat bekend om zijn ongelooflijke en paradijselijke stranden. Er zijn verschillende routes om het gebied te paard te verkennen, met een reistijd van één of twee uur vanuit Alcudia richting de berg Puig de San Martí, door velden, bossen en de rand van de berg tot aan de top met een spectaculair uitzicht over de baai. Meer info bij https://www.ranxosesroques.com/en/ of bij https://www.ranchograndemallorca.com/en/


#20 Wandelen op Mallorca

Wandelen kan op Mallorca overal, en je vermijdt daarmee vaak het massatoerisme. Zo heeft het eiland naast de stranden een prachtige kustlijn met ruige kliffen. Je geniet van mooie wandelroutes door olijf- en sinaasappelboomgaarden, langs schattige dorpjes en met waanzinnige vergezichten. Ontdek hier enkele wandelingen.


#21 Palma aquarium

Graag eens een rustig namiddagje rondslenteren tussen de zeedieren? Dat kan! Het Palma Aquarium is het grootste aquarium op Mallorca en is een van de populairste attracties op het eiland. Duiken in een haaientank? Schildpadden voeren? Met de 55 aquaria, 8.000 dieren van 700 verschillende soorten en 5 miljoen liter aan zeewater kijk je hier je ogen uit.

Het aquarium is onderverdeeld in verschillende zeeën en verder vind je er ook nog een jungle, een kwallentank en een Mediterrane tuin. Het Palma aquarium is naar eigen zeggen het diepste haaienbassin van Europa.



#22 Het klooster van Lluc

Een van de bekendste religieuze sites op het eiland is het klooster van Lluc. Hier vind je een museum, tuin en gebouwen uit de 13de eeuw. Het klooster werd opgericht op deze locatie nadat een herder hier een standbeeld vond van de maagd Maria.



16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page