top of page
  • Foto van schrijverAnneleen Baetens

Cap de Formentor | Mallorca

Bijgewerkt op: 26 sep. 2021

De hoogtepunten van Cap de Formentor zijn de verschillende uitzichtpunten waar je een geweldig uitzicht hebt over dit prachtige schiereiland. Alle uitzichtpunten zijn gratis toegankelijk, maar het aantal parkeerplaatsen is beperkt.


#1 Mirador Es Colomer

Mirador Es Colomer is het eerste grote uitkijkpunt dat je tegenkomt wanneer je over Cap de Formentor rijdt. Vanaf de parkeerplaats kun je de stenen trappen beklimmen om uiteindelijk een panoramisch en spectaculair uitzicht te krijgen over de zee en de enorme kliffen.

#2 Talaia d’Albercutx

Aan de overkant van Mirador Es Colomer ligt een smalle weg die naar een bijzondere uitkijktoren leidt. Deze uitkijktoren ligt maar liefst 380 meter boven de zeespiegel en werd al in de zestiende eeuw gebruikt als belangrijkste uitkijkpunt om zeerovers te spotten. Tegenwoordig is de toren nog steeds te bezoeken en vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over onder andere de baai van Pollença en de omliggende bergen.



#3 Panorámica hacia Cabo Formentor

Eén van de meest paradijselijke uitzichtpunten is de Panorámica hacia Cabo Formentor. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht op het strand Cala Figuera dat prachtig tussen de groene bergen in gelegen is. Gecombineerd met het helder turquoise water is het echt een plaatje om te zien.


# 4 Far de Formentor

Helemaal op het einde van Cap de Formentor ligt de vuurtoren Far de Formentor. De vuurtoren zelf is niet heel bijzonder, maar het uitzicht vanaf de vuurtoren is dat wel. Je kunt helemaal om de vuurtoren heen wandelen, waardoor je een geweldig 360 graden uitzicht hebt over de kust, de kliffen en de slingerende weg die naar de vuurtoren leidt.



Overige uitzichtpunten op Cap de Formentor

Naast deze vier uitzichtpunten zijn er onderweg nog tal van andere kleinere uitzichtpunten, vaak is daar maar plek voor één of twee auto’s. Als je ergens een plekje ziet, stoppen! Want vrijwel overal is het uitzicht fantastisch.


#5 Stranden op Cap de Formentor

Platje de Formentor, ook wel bekend als Cala Formentor is het bekendste strand op Formentor. Om bij dit strand te komen, moet je net voorbij het uitzichtpunt Es Colomer rijden. Het strand is bijna een kilometer lang en het water is heel helder en mooi turquoise. Ook is dit strand prachtig gelegen tussen de groene bossen en de bergen van het Tramuntana-gebergte. Het is ook het enige strand op Formentor met voorzieningen zoals toiletten, parasols, douchen en ligbedden. Iets meer verscholen liggen de stranden Cala Murta en Cala Figuera. Die laatste is niet te verwarren met het bekende havenstadje Cala Figuera aan de oostkust van Mallorca. Cala Murta en Cala Figuera zijn wat lastiger te bereiken omdat je voor beide stranden eerst nog een stuk moet lopen, maar je kunt dan wel in alle rust genieten van deze paradijselijke stranden.


#6 Eten en drinken op Cap de Formentor

Op Cap de Formentor vind je niet veel restaurants. Vlakbij Platja de Formentor liggen wel een aantal kleine restaurants en een ijssalon. Ook kun je drinken of snacks kopen bij het uitzichtpunt Es Colomer en bij de vuurtoren Far de Formentor. Wil je voor of na je bezoek lunchen? Dan kan je daarvoor naar de nabijgelegen plaatsjes Port de Pollença of Alcúdia te rijden.


#7 Meer mooie natuur op Mallorca

Een bezoek aan Cap de Formentor is goed te combineren met andere natuurgebieden op Mallorca. Vlakbij Cap de Formentor, in de baai van Alcúdia, ligt bijvoorbeeld Parc Natural de Albufera de Mallorca. Dit is het grootste moeras van de Balearen en een oase van rust. Je kunt hier heerlijk wandelen tussen de vijvers en moerassen, omgeven door weelderige begroeiing. Wil je liever nog wat meer zien van de prachtige bergketen Serra de Tramuntana? Rijd dan richting het oosten naar de kloof Torrent de Pareis. Deze slingerweg door deze kloof heeft veel weg van Cap de Formentor en onderweg heb je geweldige uitzichten. Uiteindelijk kom je uit bij een mooi strandje gelegen tussen twee hoge rotsen. In de bergen van Serra de Tramuntana liggen daarnaast ook twee prachtige meren, Cúber en Gorg Blau, die zeker een bezoek waard zijn!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page